Sveriges största musikfestivaler

Sommaren är den perfekta tiden att packa väskan och bege sig iväg på en musikfestival. Sverige har en rad fantastiska musikfestivaler att välja mellan, med allt från stora internationella artister till lokala talanger. Här är några av de bästa svenska musikfestivalerna som du absolut inte vill missa!

  1. Way Out West – Way Out West, som hålls i Göteborg i augusti varje år, är en av Sveriges största musikfestivaler. Med artister som Kendrick Lamar, Robyn och The Cure som tidigare uppträtt, är det lätt att förstå varför det lockar så många besökare.
  2. Lollapalooza Stockholm – Lollapalooza är en av världens största musikfestivaler och i juni 2023 är det äntligen dags för Stockholm att få ta del av denna festival. Med artister som Foo Fighters, Post Malone och Lana Del Rey på scenen är det en festival som inte får missas.
  3. Peace & Love – Peace & Love Festival har varit en svensk institution sedan starten 1999 och har sedan dess bjudit på musik, konst och kultur i allra högsta grad. Årets festival går av stapeln i Borlänge i juni och har artister som Håkan Hellström, Lars Winnerbäck och Tove Lo på scenen.
  4. Bråvalla – Bråvalla, som äger rum i Norrköping i juni varje år, har blivit en av Sveriges mest populära musikfestivaler med artister som Foo Fighters, Green Day och The Chainsmokers som tidigare uppträtt på scenen.
  5. Malmöfestivalen – Malmöfestivalen, som äger rum i augusti varje år, är en festival som inte bara fokuserar på musik utan också på mat, konst och kultur. Med gratis inträde och artister som Titiyo, Icona Pop och Little Jinder på scenen är det en festival som passar hela familjen.

Oavsett vilken musikstil du föredrar eller var i Sverige du befinner dig, så finns det en musikfestival som passar just dig. Så packa din ryggsäck, samla ihop dina vänner och upplev allt det som svenska musikfestivaler har att erbjuda!